Persoonlijke instellingen
Loading

Colofon

Uit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende

Onder redactie van: BeneluxSpoor.net


Colofon

Deze encyclopedie wordt uitgegeven onder de regie van de Stichting BeneluxSpoor.Net
Meer informatie over de Stichting.

De inhoud van deze digitale encyclopedie wordt ontwikkeld en onderhouden door een redactie, bestaande uit modelspoorspecialisten, grafisch ontwerpers en ICT-specialisten.
De redactie werkt volstrekt onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen.

Deze digitale encyclopedie beoogt zowel de (her-)beginnende, als de ervaren modelspoorhobbyist een keur aan informatie te geven als ondersteuning bij het maken van een realistische modelspoorbaan. Er wordt aandacht besteed aan grootspoorthema's en de vertaling daarvan op een modelspoorbaan. Daarbij komen in principe alle schalen en alle merken aan bod.

Deze encyclopedie streeft op termijn volledigheid na. Uit praktische overwegingen beperkt de encyclopedie zich voorlopig tot de schalen H0 (1:87) en N (1:160). De informatie wordt thematisch en logisch gerangschikt. Om de opgeslagen informatie te raadplegen, beschikt de gebruiker over een aantal krachtige zoekinstrumenten, waarvan het Zoekvenster, de Index, de Merkenlijst en de Verklarende woordenlijst de belangrijkste zijn. Gezien het encyclopedisch karakter van deze site, geeft de redactie de voorkeur aan het opnemen van elders gepubliceerde en relevant geachte informatie boven het verwijzen met hyperlinks. Dat laatste vraagt erg veel onderhoud. Opnemen van informatie voorkomt ons inziens dat de gebruiker de draad kwijt raakt. Alle informatie wordt immers in onderlinge samenhang aangeboden, zonder verstoringen. Hyperlinks kunnen daarentegen verwijzen naar websites die niet meer bestaan, of waarvan de inhoud achter de link gewijzigd is.

Daar waar deze digitale encyclopedie gebruik maakt van het werk van derden, wordt steeds de bron vermeld. Bijdragen worden uitsluitend geplaatst door de redactie, wel steeds in overleg met en met toestemming van de auteur(s). In dat geval worden de namen van de auteurs vermeld, tenzij dezen de wens te kennen geven anoniem te willen blijven.

Zie verder in dit verband Auteursrecht en/of Disclaimer.

Heeft u zelf mogelijk een bijdrage voor deze encyclopedie, schroom dan niet contact op te nemen met de redactie. Stuur dan uw e-mail met de tekst in MS-Word formaat en losse afbeeldingen (.jpg - .gif of .png) naar encyclopedie[at]beneluxspoor.net en vervang [at] door @.

Redactie

De namenlijst van de redactieleden (het Encyclopedieteam) kunt u vinden op deze pagina.

U kunt de redactie bereiken via de Contactpagina


Meer informatie

Encyclopedie:Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende
Contact met de redactie: Contact met de redactie