Persoonlijke instellingen

Colofon

Uit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende

Onder redactie van: BeneluxSpoor.net


Colofon

Deze encyclopedie wordt uitgegeven onder de regie van de Stichting BeneluxSpoor.Net.

De inhoud van deze digitale encyclopedie wordt ontwikkeld en onderhouden door een redactie bestaande uit modelspoorspecialisten, grafisch ontwerpers en ICT-specialisten. De redactie werkt volstrekt onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen.

Deze digitale encyclopedie beoogt zowel de (her-)beginnende als de ervaren modelspoorhobbyïst een keur aan informatie te geven, zoals ondersteuning bij het maken van een realistische modelspoorbaan. Er wordt aandacht besteed aan grootspoorthema's en de vertaling daarvan naar een modelspoorbaan. Daarbij komen in principe alle schalen en alle merken aan bod.

Deze encyclopedie streeft op termijn volledigheid na. Veel informatie is onafhankelijk van de schaal, maar uit praktische overwegingen beperkt de encyclopedie zich voorlopig tot de schalen H0 (1:87) en N (1:160). De informatie wordt thematisch en logisch gerangschikt. Om de opgeslagen informatie te raadplegen, beschikt de gebruiker over een aantal krachtige zoekinstrumenten, waarvan het Zoekvenster, de Index, de Merkenlijst en de Verklarende woordenlijst de belangrijkste zijn.

Gezien het encyclopedisch karakter van deze site geeft de redactie de voorkeur aan het opnemen van elders gepubliceerde en relevant geachte informatie boven het verwijzen met externe links. Dat laatste vraagt erg veel onderhoud. Opnemen van informatie voorkomt ons inziens dat de gebruiker de draad kwijt raakt. Alle informatie wordt immers in onderlinge samenhang aangeboden, zonder verstoringen. Externe links kunnen op den duur verwijzen naar websites die niet meer bestaan, of waarvan de inhoud achter de link gewijzigd is.

Daar waar deze digitale encyclopedie gebruik maakt van het werk van derden wordt steeds de bron vermeld. Bijdragen worden uitsluitend geplaatst door de redactie, wel steeds in overleg met en met toestemming van de auteur(s). In dat geval worden de namen van de auteurs vermeld, tenzij deze aangegeven hebben anoniem te willen blijven.

Zie verder in dit verband Auteursrecht en/of Disclaimer.

Heeft iemand zelf mogelijk een bijdrage voor deze encyclopedie, schroom dan niet contact op te nemen met de redactie. Stuur dan een e-mail met de tekst in MS-Word formaat en losse afbeeldingen (.jpg - of .gif) naar encyclopedie[at]beneluxspoor.net (vervang [at] door @).

Redactie

De namenlijst van de redactieleden (het Encyclopedieteam) is te vinden op deze pagina.

De redactie is te bereiken via de Contactpagina.


Meer informatie

Encyclopedie:Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende
Contact met de redactie: Contact met de redactie