De BNLS-Forum ModulebaanUit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
Versie door Fred (overleg | bijdragen) op 26 jul 2024 om 10:24 (Fred heeft pagina De BNLS forum modulebaan hernoemd naar De BNLS-Forum Modulebaan: Juiste naam) (wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Onder redactie van: BeneluxSpoor.net / Auteur: Age van Dijk
De BNLS-Forum ModulebaanHet volgende is een afsprakenlijst voor De BNLS-Forum Modulebaan. Afmetingen van de module120 cm breed, 54,9 cm diep. Het is mogelijk/toegestaan meerdere modules te combineren tot één langere inbreng. Een module is een deel van 120 cm, een inbreng is wat één bouwer meeneemt. HoogteDe hoogte van de modules wordt bepaald aan de hand van de bovenkant van de spoorstaaf. Deze maat is vastgelegd op 130 cm vanaf de grond. De afstand tussen de bovenkant van de spoorstaaf en de onderkant van de frieslijst bedraagt 39,4 cm. Er is geen ondergrens voor het landschap. Achtergrond en frieslijstOp de tentoonstelling gemonteerd aan de bak, zijkanten, achterkant en hemel helemaal dicht. Overgang tussen de inbrengen“Black Box” (BB) van 30 cm aan beide zijden. Dat betekent dat de ruimte tussen twee inbrengen 60 cm bedraagt. De modules worden gekoppeld met 2 bouten M-8 op de kopse kanten. De inslagmoeren zitten in de BB aan de rechterzijde van de inbreng, gezien vanuit het publiek. KleurDe bakken en de frieslijst worden aan de voorzijde afgewerkt met RAL 7021 zijdeglans grijszwart. Voor het eenvormige beeld is het van belang dat de frieslijst bij alle modules op dezelfde hoogte hangt en dat zowel de zij- achter- en bovenkanten helemaal dicht zijn. SporenverloopDubbelspoor; het is toegestaan verbindingen te maken tussen de sporen. Aan beide uiteinden van de baan komen lussen, die aangestuurd worden als keerlus. Er mag dus een verbinding gelegd worden tussen het voorste en achterste spoor. Voor de schaal H0-baan geldt:
Voor de schaal N-baan geldt;
Tussen de grenzen met de andere inbrengen is het bepalen van het spoorverloop geheel vrij, onder de volgende twee voorwaarden:
Elektrische aansturingTweerail, DCC-formaat (digitaal). Iedereen zorgt voor doorlopende draden onder zijn module, voor iedere doorgaande spoorstaaf één. Aansturing wissels, lampjes etc. zelf regelen op de eigen inbreng. Gebruik bij voorkeur Peco-wissels Voor een tentoonstelling wordt gezorgd voor een centrale, zodanig dat er extra Multimausen en/of Lokmausen aangesloten kunnen worden. Onderaan deze pagina staat (rechtsonder) een link naar info over de elektrische aansluitingen (zie: "Meer informatie"). Booster/hubHet wordt i.v.m. het aansluiten van Multimausen en/of Lokmausen, aanbevolen gebruik te maken van de BNLS/RCU booster-hub. VerlichtingHet ontwerp gaat uit van led-verlichting. Het staat iedereen vrij dat zelf in te vullen. De bouwtekeningenDe bouwtekeningen zijn hieronder te downloaden. Zie: "Downloads".
Zelf zagenDe onderdelenlijst is zodanig opgesteld dat de DHZ-ver de juiste houten onderdelen kan laten zagen bij een bouwmarkt.
Maakdatum specificaties: 2-6-2024 Meer informatie
Overgenomen van "https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php?title=De_BNLS-Forum_Modulebaan&oldid=52360"
Verborgen categorieën: |