Persoonlijke instellingen
Loading

Help:Inhoud

Uit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina  Categorie-index  Index
Vorige | Volgende

Onder redactie van: BeneluxSpoor.net - Update door Fred Eikelboom


Informatie over de Encyclopedie

Navigatie

Op elke pagina staat links-boven en links-onder de tekst: 'Hoofdpagina Categorie-index Index Menu' Door hierop te klikken kunt u snel terug naar die pagina's. U kunt, wanneer u een artikel gelezen hebt, via de knop Menu terug naar de inhoudsopgave van het betreffende hoofdstuk. Wanneer u in een menu bent, kunt u door op diezelfde knop Menu te klikken, terug naar een voorgaand menu.

Midden-boven en midden-onder staat op elke pagina: 'Vorige|Volgende'. Door hier op te klikken kunt u achteruit- of vooruit door de encyclopedie bladeren.

Onderaan elke pagina staan de categorievermeldingen. Door hierop te klikken krijgt u een overzicht van bijbehorende onderwerpen.In de Encyclopedie staat op alle pagina's rechtsonder een icoon. Contact met de redactie Dit icoon brengt u op de contactpagina voor een reactie (vraag/opmerking/suggesties ter verbetering) naar de redactie.


Informatie over de zoekfunctie

Om meer resultaten te zien tijdens het zoeken, kunt u een zoekterm ook invoeren met een * aan het begin van de zoekterm, en een * aan het einde van de zoekterm.

U zoekt bijv. naar locomotieven, dus voert u in: *loc*. Of u voert bijv. *station* in. Dan krijgt u alles waarin het woord 'station' voorkomt op uw scherm.

Indien u zoekt naar afkortingen gaat u als volgt te werk:

U zoekt bijvoorbeeld de betekenis van de afkorting 'DCC'. Dan gaat u naar Trefwoorden - D, en kijkt daar of de afkorting er bij staat.
U zoekt bijvoorbeeld de betekenis van de afkorting 'AC'. Dan gaat u naar Trefwoorden - A, en kijkt daar of de afkorting er bij staat.

Indien u een zoekterm invuld die niet juist is, is de kans aanwezig dat die zoekterm op de pagina Zoek-assistent staat.
Zo ja, dan kunt u in de tabel zien wat de juiste term is, zoals die in deze encyclopedie opgenomen is. Door dan op die juiste term te klikken, wordt u doorverwezen naar informatie.
(de pagina 'Zoek-assistent' is in opbouw, dus even geduld).Informatie over de Merkenlijst

In de Merkenlijst staan zeer veel merken vermeld. In veel gevallen is bij een bepaald merk een link naar verdere informatie aanwezig. U vindt hier ook merken die reeds lang geleden opgeheven zijn.


Informatie over de Verklarende woordenlijst

In de Verklarende woordenlijst staan zeer veel onderwerpen. Vanuit de 'Verklarende woordenlijst' kunt u doorklikken naar externe websites of naar pagina's in de encyclopedie.

(informatie.) In de 'Verklarende woordenlijst' staat meermaals (België <Fr.)
Dit betekent dat de uitdrukking in België gebruikt wordt en oorspronkelijk afkomstig is uit het Frans.Contact met de Redactie

Voor

  • vragen,
  • opmerkingen,
  • suggesties ter verbetering van de Encyclopedie,
  • ideeën voor nieuwe artikelen in de Encyclopedie,
  • het melden van onjuistheden etc,

kunt u terecht op de Contactpagina. Ook kunt u in de Encyclopedie, rechts-onder op de pagina, op het volgende icoon klikken: Contact met de redactieHoofdpagina  Categorie-index  Index
Vorige | Volgende
Contact met de redactie: Contact met de redactie