Persoonlijke instellingen

Teloxys Aristata ecume de mer/zeeschuim

Uit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende

Onder redactie van: BeneluxSpoor.net / Auteurs: Hans van de Burgt, Huib Maaskant en Chris van Diesen


Inleiding

Teloxys9eo.jpg
Afbeelding: 01
Teloxys Aristata ecume de mer
Bron: Graines-Baumaux

Waarschijnlijk een van de goedkoopste manieren om een boom te realiseren op de modelspoorbaan, is gebruik te maken van het plantje Teloxys aristata ecume de mer ofwel zeeschuim. De plant behoort tot de familie van de Chenopodiaceae, Meldeachtigen (Chenopodiaceeën). Veel Meldesoorten groeien hier als onkruid op puinhopen/braakliggende terreinen. Het lijkt op een conifeer, in de zomer frisgroen, met een rode herfstkleur.

Zeeschuim uit eigen tuin

Het plantje kan prima in onze eigen tuin geteeld worden. Let er wel op dat het een éénjarige gewas is. We moeten ze dus elk jaar opnieuw zaaien. In het artikel Zeeschuim kweken wordt uitgelegd hoe we het gemakkelijkst zeeschuim kunnen kweken.

Kweekgoed conserveren/fixeren

Natuurlijk moeten we er wel rekening mee houden dat het eigen kweekgoed gefixeerd moet worden. Dit moeten we doen voor we het verder kunnen gebruiken als onderdeel voor een boom. Zie voor conserveren/fixeren het artikel Natuurlijke materialen.

Kant-en-klaar zeeschuim

Tegenwoordig zijn er ook fabrikanten en leveranciers die zeeschuim al voorgekweekt en geconserveerd hebben. Naast de kleine leverancier Anita Decor, levert tegenwoordig ook Busch dozen met zeeschuim. Zeeschuim van Anita Decor is via internet en op beurzen goed verkrijgbaar. Het zeeschuim van Busch is via de modelspoorwinkel te bestellen.

Bomen maken van zeeschuim

Met wat eenvoudige middelen en materialen kunnen we heel eenvoudig de takken van zeeschuim omtoveren in bomen voor de modelbaan. Het maken van de bomen wordt in het artikel Bomen maken van zeeschuim uitgelegd.


Meer informatie

Encyclopedie:
Externe websites:
Anita Decor.
Het Groterdam Project.
Avontuur in miniatuur (Huib Maaskant)
Graines-Baumaux
Modelspoor sceneryshop
Vreeken's ZadenHoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende
Contact met de redactie: Contact met de redactie 

Laatste wijziging: 16 jul 2024 10:18 (UTC)